Qui som?

En aquesta pàgina us explico una mica més sobre mi, que em motiva, amb qui col.laboro i els meus col.laboradors principals que complementen tot el que faig

Formació

  • Doctor en química i Enginyer de materials.
  • Màster en Biotecnologia Molecular.
  • Postgrau en comunicació científica.

Missió

Des de l’entorn universitari en el qual m’he mogut professionalment, la meva responsabilitat és retornar a la societat el coneixement adquirit durant els meus anys de carrera i treball professional.

Aposto per la culturització científica de la societat i per treballar cap a l’increment de les vocacions científiques dels més joves.

 

Activitat professional

Treballo com a nanoscopista amb un microscopi AFM i un Confocal/Interferometre als Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona des del 2003.

Coordino la unitat de divulgació de les nanotecnologies, Nanodivulga UB i el grup de divulgació de les nanotecnologies EspaiNano a la ACCC, de la qual sóc vocal d’activitats divulgatives i coordino des del 2018 el projecte Punt científic, per apropar la ciència als barris.

Sóc el creador i coordinador dels programes d’educació de les nanotecnologies per secundària, NanoEduca (Co-coordinat amb ICN2, UAB i CESIRE i premi Nacional de Comunicació científica 2018) i primària, NanoInventum. També coordino  el Festival Nacional de Nanociència i Nanotecnologia, 10alamenos9.

Formo part del comitè científic de la Festa de la Ciència de la ciutat de BCN, del Centre Cívic Vil.la Urània i del Centre Cívic Sant Josep (Pessics de Ciència).

Col.laboro amb diverses inciatives, com la Fundació Catalana per la recerca, l’ICUB, ACIERTAS, Aldea de Talento o DIVULCAT  o Biblioteques de Barcelona.

 

 

 

 

Llibres

Nuevas estructuras materiales (RBA)

El llibre fa un passeig breu per la història dels materials i ens ensenya com aquests han estat clau en les diferents edats de l’home (pedra, coure, ferro…).

A partir d’aquest petit viatge històric, parlarem dels materials que estan revolucionant la societat actual i els que revolucionaran la societat futura.
El llibre s’endinsa en profunditat en els nanomaterials, destacant alguns com el grafè i d’uns altres no tan coneguts, com els aerogels.

 

La Nanotecnología. El mundo de las máquinas a escala nanométrica (National Geographic)

El llibre repassa en profunditat la majoria dels nanomaterials i les seves aplicacions, analitzant metalls tan coneguts com l’or i la plata o òxids com el de silici o el del titani.
Aquesta anàlisi ens portarà a camins inimaginables a la nostra escala macro. Però si hi ha dues temàtiques on el llibre incideix en profunditat, passant
des de la realitat present a la imaginació futura, des dels fets actuals als fets futurs és el del món del grafè i el de les màquines moleculars

 

Enrique Conches

Human-Centered Ninja / Design Thinking and LEGO® SERIOUS PLAY®
My purpose is to bring play and inspiration to catalyze the next future for teams.
I’m deeply passionate about Human-Centered Design and evangelist of the power of the people to change society. Totally engaged to Design Research as a fascinating way to empathise with people.
My aim is to provoke a sense that there is always a new way to observe things in order to guide teams that want to achieve their goals through playing, empathy and creativity.

 

J.A.Padilla (El Padi)

Especialista en tallers científics i activitats divulgatives

Doctor en Quíiques per la Universitat de Barcelona. Professor del Departament de Materials.

Divulgador científic especialista en tallers científics, destacant el taller MATERIALITZA’T present en diferents esdeveniments com YoMo o el Festival nacional 10alamenos9

Pilar Jiménez

Especialista en organització d’esdeveniments científics

Coordinadora d’activitats de divulgació i difusió de la ciència a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya. Compta amb més de 10 anys d’experiència en el camp de la comunicació i actualment coordina el programa d’educació científica del centre. Amb gran experiència com a divulgadora científica, ha desenvolupat contingut per a tallers, blocs i ponències en el camp de la bioenginyeria.

Francisco Valderrama

Especialista en Pintura , Fresco contemporáneo y actividades de Ciencia y Arte

Francisco Valderrama es un polifacético artista que lleva más de 30 años dedicados a su gran pasión: la recuperación de la técnica de fresco. Actualmente es reconocido como el maestro fresquista más representativo de Europa y además no deja de investigar y probar la aplicación de materiales nuevos en sus obras. Este hecho le ha llevado a trabajar, entre otros elementos, con pintura luminiscente, lo que le ha permitido crear obras pintadas al fresco con características vanguardistas que las hacen totalmente únicas.

elucubración

Especialistas en Branding , Transformación digital y Marketing digital.

Elucubrem , Ponemos toda nuestra creatividad a tu servicio para garantizar la mejor conexión entre tu negocio y tus clientes. Para ello, trabajamos en medios on y offline siendo capaces de llevar a cabo proyectos 360º . Estamos convencidos de que la creatividad y los buenos
resultados pueden ir de la mano.

Ofrecemos Creativtat complementada Calidad y Servicio al Cliente . Si necesitas una solución a medida, no dudes en contactar con nosotros; te ayudaremos a plantearlo de la mejor manera.

Sonia Trigueros

Science Communicator and Nanomedicine advisor

Sonia Trigueros ‘design novela nano drug and gene delivery system to target specific cell. Her group is also developing new nanomedicina to tackle bacterial antibiótico resistance problem. She has a PhD in molecular biology from IBMB-CSIC and Universidad de Barcelona. After her postdoctoral research fellowships at Harvard and Oxford Universities, Sonia Trigueros is currently an Associated Researcher at th y Zoology Department and Academic visitor at the Physics Department and Co-director of the Oxford Martin Programme on Nanomedicine at University of Oxford.  Trigueros has been visiting Research / Profesor to several Académico institutions including NIH-Washington and Habana University and University of Barcelona